So Fantastic!

Hemmagjord Müsli!

 

 

Hej alla,

 

Onsdag och snart helg... Ja jag räknar ner! Tiden räcker inte till! Man tänker alltid att man skall spendera helgerna med att vila och ta igen sig, men så blir det aldrig! Jag har för mycket att göra :) Inreda etc etc :p Sen vill man ju hitta på roliga saker och träffa familj och vänner.. ni hör! Inte undra på att tiden försvinner.

 

Tänkte tipsa om en supergod och nyttig Müsli som jag brukar laga (gjorde den senast igår)!

 

 

 

Receptet kommer från kokboken Kärlek, Oliver och Timjan. En fantastiskt bra bok!

 

Min version nedan :)

 

Ingredienser

 

5 dl havregryn

 

5 dl Rågflingor

 

1 dl Linfrö

 

2 dl Solrosfrön

 

Honung (flytande)

 

1 dl riven kokos

 

Olika typer av nötter (cashew, mandlar, valnötter) snåla ej! :)

 

5 msk matolja

 

2 dl vatten

 

Gör så här

 

Sätt på ugnen på 200 grader, blanda alla ingredienser i en skål, börja med det torra. Krama blandningen med handen så att det blit några lite större bitar. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper. (som på bilden).

 

Detta skall nu rostas i ugnen i ca 30 minuter. Viktigt att hålla koll då det lätt bräns vid. Jag brukar kolla var 5 minut ungerfär, ta ut plåten och vänd med en sked/slev. Efter dom första tio minuterna brukar jag sänka till ca 150-170 grader. När du tycker att den ser fint gyllenbrun ut, krispig och lite torrare är den klar :)

 

Låt stå tills helt kall för att sedan lägga den i en burk med lock :)

 

Tycker man att det är jobbigt att släpa hem alla varor kan man ju beställa dem på https://www.rabble.se/erbjudande/250-kr-pa-din-forsta-order-20697

Just nu får du 250 kr rabatt!SÖK I DENNA BLOGG

LÄNKAR