So Fantastic!

Bra att veta om parfym!

Var inne på Kicks hemsida och läste detta, väldigt bra info om parfym!
Toppnot

När man sprayar doften så är toppnoten den första doft man känner. Den håller i sig i ca 15 minuter och sedan träder mellannoten fram. Citrus och lätta blomdofter är vanliga toppnoter. 
 

Mellannot
Mellannoten tar över efter toppnoten och det är den som avgör hur parfymen kommer dofta på just dig. Det är nämligen mellannoten som blandar sig med din egen kroppsdoft och som gör att doften doftar olika på olika personer. När man ska köpa en ny parfym är det alltså mellannoten man ska invänta. Först då vet man hur doften kommer dofta på just din hud. 
  
Basnot

Basnoten innehåller ofta mysk, civet och ambra vilket fixerar doften och gör att den håller och doftar länge.

- EdP (Eau de parfum) har en högre koncentration än en EdT. En EdP bör appliceras på pulspunkter som handled och hals. Bland annat kroppstemperaturen gör att doften utsöndras.
- EdT (Eau de Toilette) har en lägre koncentration än en EdP och kan med fördel bäras på kläderna då doften lätt kan förändras då huden svettas eller exponeras för sol .
 

Tips från doftexperten!

- Gnugga inte in doften i huden  - då förstörs doftmolekylerna och parfymen luktar annorlunda. Prova doften på handleden och vänta ca: 1 h,  först då vet du hur den kommer att dofta på dig på riktigt. 

- Parfym som appliceras i håret behåller doften längre eftersom håret skyddas av en fet hinna som bevarar doften. Detta stämmer även in på huden. Doften försvinner snabbare på en torr hud.

 

 

Mina topp 10 parfymer kommer snart ;)

 

 

 

 Enkla vita klänningar!

 

Min älskade vän Caroline skall gifta sig snart, dock så är hon gravid och dom skall ha ett litet bröllop. Jag skall hjälpa till och hitta en klänning åt henne.. Hmm!?

 

Här är några vita super enkla klänningar som du kan använda trots att magen växer!

 

Alla dessa är från bubbleroom.se

 

 

ellos.se

 

Matcha med ett par fina ballerina och extra mycket smycken eller ett par kilklackar.

Kommer mer ;)

SÖK I DENNA BLOGG

LÄNKAR